Șefa DNA, victorie la CSM în fața procurorilor care ar fi înregistrat-o!

(Last Updated On: July 4, 2017)

Șefa DNA a izbutit o victorie de etapă marți la CSM. Consiliul Suprem al Magistraturii a dat aviz pentru revocarea procurorilor suspectați că ar fi înregistrat-o și ar fi dat materialele la Antena 3 și Romania TV. Cererea de revocare a procurorilor DNA, Doru Țuluș și Mihaiela Iorga Moraru, a fost făcută de Laura Codruța Kovesi. Urmează votul în plenul CSM.

Pe 29 iunie, Kovesi a transmis Secţiei pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocării din funcţia de procuror al DNA a Mihaielei Iorga Moraru, pentru faptul că aceasta nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-şef al secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate, informează stiripesurse.ro.

De asemenea, Kovesi a cerut revocarea din funcţia de procuror al DNA a lui Doru Florin Ţuluş “pentru existenţa unei suspiciuni rezonabile că imparţialitatea sa este afectată, având în vedere că a soluţionat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile”