Iohannis alături de șefa DNA spre disperarea Antena 3, Romania TV și a politicienilor corupți. „Nu văd niciun motiv de suspendare a Laurei Codruța Kovesi”

(Last Updated On: July 4, 2017)

Klaus Iohannis rămâne de partea șefei DNA spre disperarea Antena 3, Romania TV și a politicienilor corupți. Triada anti-corupție Laura Codruța Kovesi, Augustin Lazăr și Klaus Iohannis refuză să capituleze.

„Am fost informat despre aceste abordări media, cred că este bine să se verifice. Am luat act de faptul că Ministrul Justiției a solicitat o inspecție pe management la Parchetul General și DNA. Acestea vor clarifica toate aspectele. Eu sunt foarte mulțumit de aceste instituții și de conducerea acestor instituții. Am auzit prea multe așa-zise interceptări ca să mai cred în ele”, a spus Klaus Iohannis într-o declarație de presă după ședința CSAT citat de digi24.ro.

„Nu văd niciun motiv de suspendare a Laurei Codruța Kovesi”, a adăugat el, răspunzând la întrebările jurnaliștilor.

„Când vom avea o concluzie, discutăm pe ea. Nu cred că este afectat statul de drept”, a mai spus Iohannis.
Plenul CSM a decis astăzi sesizarea Inspecției judiciare după audierea a trei procurori DNA care s-au plâns că le-a fost afectată independența. În cazul a doi dintre aceștia, șefa Direcției anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a cerut revocarea.

Celor trei procurori li s-a cerut să se supună unui test cu detectorul de minciuni. Aceștia au refuzat și au redactat memorii către CSM. De asemenea, au făcut și ei o plângere către Inspecția judiciară, înregistrată deja.

Pentru doi dintre cei procurori s-a cerut revocarea din funcție. Kovesi le-a reproșat celor doi procurori o serie de încălcări procedurale a regulamentelor interne privind instrumentarea dosarelor sau la înregistrarea unor denunțuri.

La sosirea la CSM, Laura Codruța Kovesi a spus că „nu este vorba despre niciun conflict”.