Grindeanu: „Poate vrea Liviu Dragnea să întrebe dacă în Brazilia votul secret e la vedere”

(Last Updated On: July 5, 2017)

Liviu Dragnea a respins astăzi cererea de formare a unei comsiii parlamentare care să ancheteze furtul de la votul dat pentru moțiunea de cenzură care a dus la căderea Guvernului Grindeanu. Sorin Grindeanu a făcut o plângere la CCR pe tema votului secret care nu a fost respectat de parlamentari.

Pe Facebook, fostul premier Sorin Grindeanu a scris: „Văd că Liviu Dragnea crede că trebuie să fii constituționalist ca să știi că votul la moțiunea de cenzură e secret, cu bile!

Ei bine, nu! Trebuie doar să ai un minim respect pentru lege! Ca președinte de partid, preocuparea lui Liviu Dragnea nu ar trebui să fie statul pe scări la moțiunile împotriva propriului guvern pentru a verifica votul parlamentarilor.

Să îți ameninți propriii parlamentari, să faci filtre la vot, să-i obligi să arate votul care, din punct de vedere constituțional, este secret – toate acestea sunt lucruri inadmisibile. De aceea am sesizat CCR. Pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple.

Poate vrea Liviu Dragnea să întrebe dacă în Brazilia votul secret e la vedere”.

Cererea de constituire a comisiei parlamentare de anchetă a fost semnată de parlamentari de la PNL, USR şi PMP. Opoziția susţine că, potrivit înregistrărilor video, ar fi votat, la moțiunea de cenzură depusă de PSD și ALDE împotriva propriului Guvern, 249 de parlamentari, dar în urne au fost găsite 251 de bile, informează digi24.ro.

„Considerăm că este normală o clarificare a ceea ce s-a întâmplat, cum e posibil acel vot care a dus la căderea unui Guvern şi la învestirea unui alt Guvern şi, de asemenea, să vedem ce se poate face ca astfel de situații sã nu se mai repete. Nu cred cã imaginea Parlamentului are de câştigat menţinând această stare de dubiu dacă s-a furat sau nu s-a furat la vot chiar în plenul reunit al Parlamentului sub zeci de camere de luat vederi”, a declarat senatorul USR Mihai Goţiu.

„Din pãcate, au tras de timp şi au tergiversat discutarea şi apoi punerea în discuţie în plenul reunit a constituirii acestei comisii de anchetã pentru care am strâns şi numărul necesar de semnături, 120, din partea grupurilor parlamentare USR, PNL şi PMP”, a mai spus el.

Birourile Permanente Reunite au mai decis, miercuri, să transmită Curții Constituționale o propunere de respingere a sesizării depuse de ex-premierul Sorin Grindeanu, în care fostul prim-ministru PSD a atacat votul la vedere exprimat la moțiunea de cenzură.