FALIMENT?! Val de demisii la Romania TV, plecări de la Antena 3 iar DIGI 24 s-ar putea închide!

(Last Updated On: July 3, 2017)

Televiziunile de știri folosite ca bâte propagandisticce se pare că sunt la un pas de colaps. Marii publicitari și-au retras publicitatea de la Antena 3 și Romania TV după protestele anti-corupție ce au lăsat găruri mari la buget. Un caz aparte îl constituie Digi 24 care nu a reușit să preia publicul anti-pesdist rămânând mult în urma Antena 3 și Romania TV.

Mai multe vedete au decis să-și încheie colaborarea cu postul Romania TV, anunță digi24.ro. Printre acestea se numără Iulia Nagy, Florin Badea, Corina Drăgotescu și Geanina Lungu. Iar Cătălin Popa, directorul editorial al postului, a anunțat că și-a luat concediu două luni, până pe 20 august, potrivit informațiilor Paginademedia.ro.

Angajații își primesc salariile cu greu din cauza încasărilor slabe din publicitate. Luna trecută, angajații au fost informați că vor primi, indiferent de salariu, 1.000 de lei la avans, iar pe 30 iunie, la lichidare au primit jumătate din suma restantă. Nu se știe când vor primi și restul de bani.

În acest context, mai mulți angajați, printre care și jurnaliști de pe post, au demisionat. Printre aceștia se numără Iulia Nagy și Florin Badea, care prezentau știri pe tronsonul de dimineață, Corina Drăgotescu și Geanina Lungu, scrie Paginademedia.ro. Iulia Nagy a anunțat că va trece în radio, ca reporter al știrilor Europa FM. Florin Badea, co-prezentator la tronsonul matinal de la România TV, a trecut la B1 TV, unde va prezenta tot pe tronsonul de dimineață, de săptămâna viitoare.

Și Corina Drăgotescu a anunțat luna aceasta, pe pagina de Facebook, că încheie colaborarea cu România TV.

Geanina Lungu, prezentatoare de știri la România TV încă de la lansarea postului, și-a anunțat demisia săptămâna trecută.

După plecările lui Cristina Țopescu, Alina Petrescu și Răzvan Dumitrescu de la Antena 3 a urmat Felix Rache care, de luni, 3 iulie, este angajat al Guvernului. Acesta a fost cooptat în echipa premierului Mihai Tudose, fiind Consilier de stat pentru comunicare și Centenar. lipsa de bani din anularea contractelor de publicitate își face din plin prezența.

Pe lângă problemele de comunicare ale Guvernului, Felix Rache se va implica și în organizarea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 2018.
Felix Rache are în spate o bogată experiență în presă, fiind de-a lungul anilor redactor șef adjunct la Jurnalul Național, publicist comentator la Evenimentul Zilei, Academia Cațavencu, Realitatea TV și Antena 3, informează dcnews.ro

Pe Facebook, Catalin Tolontan a scris despre situația de la postul Digi24: „Restructurări la Digi 24. Conducerea ia în calcul și închiderea canalului. Mai mulți oameni din redacțiile teritoriale au fost deja anunțați că nu li se mai prelungesc contractele

Lansat pe 1 martie 2012, Digi 24 se află în aceste zile în cea mai mare cumpănă din existența sa.
”Pare o mișcare mai amplă, dar nu realizăm despre ce e vorba”, spun jurnaliștii concediați.
Conform unor informații din interior, există un plan al conducerii care ia în calcul și închiderea canalului Digi 24!
Cum s-a ajuns aici?

Nemulțumirea mai veche a lui Zoltan Teszari față de ”conținutul care tratează cu superioritate publicul loial al RCS-RDS” a crescut accentuat în ultimul an.
Performanțele scăzute de audiență, în raport cu televiziunile concurente, au fost revăzute într-o recentă evaluare a conducerii RCS.
Problemele legale contează și ele, chiar dacă nimeni din trust nu va recunoaște.

Cel mai mult însă, potrivit propriilor afirmații făcute de Teszari către apropiați, cântăresc calculele și ”datoria față de acționari de a nu continua ceva ce pierde constant bani fără o perspectivă clară de refacere”.

În plus, ca mulți alți patroni de presă, Teszari și ceilalți din RCS cred că ”suntem făcuți responsabili pentru prestația impopulară și care nu servește publicului pe cât ar trebui, deși am făcut eforturi și investiții uriașe”.


În acest moment, decizia închiderii canalului de știri nu poate fi preschimbată decât în cea a unei restructurări masive.
”Ce e clar e că lucrurile la Digi 24 nu vor rămâne ca acum”, spune un om din conducere.
Contactat, un oficial al RCS-RDS a declinat orice comentariu.