„De ce, după ani de zile, ideile anticorupție nu au reușit să câștige inimile în România? Da, au ieșit 300.000 în stradă, dar alte milioane au votat un tip cu evidente probleme penale, căruia nepoții îi donează mașini super-scumpe și prietenii vile luxoase în Brazilia”

(Last Updated On: July 4, 2017)

România este condusă de cei crescuți cu mentalități formate pe timpul lui Ceaușescu. Cei care votează acum hoți și corupți au furat cot la cot cu ei pe timpul lui Ceaușescu: câte un rulment, un șurub, o roată, din fabricile în care lucrau.
Pentru a le ascunde mizeria de zi cu zi Ceaușescu i-a prostit cu independența. Față de ruși, de americani. Totuși, trăim pe o planetă unde nu putem supraviețui singuri. Trebuie să ne integrăm, să devenim partenerii țărilor din lumea asta. Nu sclavi, colonii, parteneri.
Dar când ești sclavul lui Ceaușescu și independent față de ruși și americani accepți și în 2017 să fii sclavul lui Dragnea și independent față de americani și ruși. Ceuașescu este un erou pentru ei nu un stăpân care i-a ținut sclavi.

Pe Facebook, Vlad Mixich a scris: „De ce, după ani de zile, ideile anticorupție nu au reușit să câștige inimile în România? Da, au ieșit 300.000 în stradă, dar alte milioane au votat un tip cu evidente probleme penale, căruia nepoții îi donează mașini super-scumpe și prietenii vile luxoase în Brazilia.

De ce știrile cu olimpici fac audiență și ne umflă mândria românească pentru ca în viața reală să nu dăm 3 lei pe ele? Da, am avut guvern ai cărui membri terminaseră Harvard sau Oxford, dar alte sute de mii au votat personaje semidocte care și-au lansat cariera prin partide peremiste și guvernul e acum plin de tipi cu diplome ciudate obținute prin facultăți dubioase.

De ce am în continuare prieteni (pe care-i respect) care visează macroni de #românia dar care nu-și pot aminti un moment recent în care la noi să fi câștigat bunul-simț în fața tupeistului, cinstea în fața minciunii, mintosul în fața șmecherului?

E un paradox care ne deosebește de alte țări europene în care am trăit. Și acolo șmecherii, tupeiștii sau hoții reușesc, uneori. Dar foarte rar ei reușesc să depășească un anumit nivel. E aproape imposibil să ajungi ministru dacă ai vocabular de olguță, e imposibil să ajungi rector cu două lucrări plagiate, e imposibil să treci de la conducerea unui tabloid mizer la conducerea tuturor teatrelor și bibliotecilor din țară. Și în restul Europei se întâmplă, desigur, ca ticăloșii să ajungă la putere. Dar nu proștii. Nu marțafoii. Nu caraghioșii.

Răul care la alții rămâne imposibil, la noi nu doar că e posibil, dar are și susținere populară. De ce?
#intreb #nudaucuparul”