Controlori de bilete. „Le-am explicat turiștilor că așa e metoda de jaf în România, cu legea în față. S-au enervat tot controloarele, pentru că rupeau și ele engleză. Au învățat pe de rost ce trebuie să spună ca să marce banul. Le-am mai zis câteva și lor, în română. Polițistul se făcea că plouă”

(Last Updated On: July 7, 2017)

Îți știți pe controlorii de bilete de pe autobuze? Care devin zmei în fața celor slabi și a turiștilor care nu știu limba română? Se pare că există un adevărat manual după care se ghidează toți controlorii din România.

Pe Facebook, Adrian Mihaltianu a scris: „În toate marile orașe riști să fii jefuit ca turist. Fie de hoții de buzunare, fie de vânzătorii de suveniruri sau de unii patroni de restaurante cu vad. Dar nu mi-a fost dat să văd până acum în Europa un oraș în care te jefuiesc autoritățile.

(foto: arhivă)

Două controloare RATB amendau trei turiști britanici morți de cald, prin metoda “n-ați taxat pentru toată lumea.” Ăia explicau că ei au dat cu cardul de trei ori, astea, vehemente, că n-au apăsat pe butonul 2 (nu există instrucțiuni în engleză, doar în română) și că nu s-a marcat trecerea. Gălăgie. Un polițist mustăcea în timp ce-și nota numele nefericiților (de ce?). Încă un pericol public amendat!

Le-am explicat turiștilor că așa e metoda de jaf în România, cu legea în față. S-au enervat tot controloarele, pentru că rupeau și ele engleză. Au învățat pe de rost ce trebuie să spună ca să marce banul. Le-am mai zis câteva și lor, în română. Polițistul se făcea că plouă.

Turiștii arătau epuizați și enervați: ei plătiseră, iar acum erau amendați cu poliția de față fără a avea altă vină decât cea de a nu ști limba română.

Sper să nu mai facă greșeala de a călca în orașul ăsta de hoți. E vina lor, la urma-urmei. Ce-au căutat aici?!”