CALCULE! 25,000 de euro! Asta este pensia de la Pilonul II pe care PSD vrea să ți-o ia!

(Last Updated On: July 5, 2017)

PSD are în discuție naționalizarea pilonului II de pensii, unul privat la care se contribuie obligatoriu. Diferența față de Pilonul I este că aici se acumulează banii, nu doar se cheltuie. Potrivit unor calcule făcute de republica.ro un angajat poate ajunge la 25,000 de euro la vârsta pensionării!

Cristian Tudorescu a scris pentru republica.ro: Aşadar, dacă nu avem surprize din partea vreunui Guvern, un român care va avea salariul mediu timp de 30 de ani în România ar putea avea peste 25.000 EUR acumulaţi în contul de Pilon II, la momentul pensionării. Suma se transforma în pensie lunară, iar soldul rămas în cont va produce în continuare randamente, însă ceva mai mici (estimativ 2-3%/an).

De asemenea, suma orientativă de 25.000 EUR de la momentul pensionării trebuie privită în termeni reali. Viitoarele creşteri de salarii în economie nu au fost incluse în calcule, iar acestea ţin loc şi de componenta inflaţionistă care va apărea pe acest interval îndelungat.

Dacă s-ar modifica regimul pensiilor Pilon II, aceasta ar fi suma potenţială deturnată: statul nu te-ar priva de 1.000 euro, ci de un potenţial de 25.000 euro.

Politicienii care aruncă în spaţiul public ideea naţionalizării fondurilor de pensii se bazează şi pe faptul că indivizii nu întrevăd acum suma de 25 de ori mai mare de la final”.